Vad är en tälthall? Allra kortast kan man beskriva det som en hall i form av tält med många användningsområden.

Bland annat kan man använda tälthall som idrottshall, för logistiska ändamål eller som en extra tillbyggnad till ett redan påbörjat byggprojekt.

Tälthall erbjuder en bättre arbetsplats för många vars jobb kräver att de vistas utomhus. I Sveriges hårda klimat är tälthallar extra viktiga. Genom att sätta upp en tälthall låter du alltså de anställda att få jobba i bättre konditioner. Ett kallt klimat kräver även isolation, mer om just det ämnet finns att läsa under nästa rubrik. Du själv kan hitta en isolerad tälthall här

Isolation är viktigt

Varför är isolation viktig när det kommer till tälthallar? Om hallen inte är rätt isolerad kommer den att vara kall på vintern och hösten. Det betyder att arbetsmiljön för alla som arbetar i hallen kommer inte att vara särskild bra.

Vi vet alla att Sverige utmärker sig med ett tufft klimat med långa , kalla vintrar och regniga, blåsiga höstar. Vädret kräver värme och bra isolation. Därför är isolerade tälthallar så pass viktiga. Detta gäller speciellt för de norra delarna av landet där temperaturen kan komma ner i många minusgrader.

Välj tälthall som passar verksamheten

Olika verksamheter har olika behov. Vissa behöver ge mer arbetsplats åt sina anställda som vistas utomhus på grund av ett pågående byggnadsprojekt. Andra ska kanske använda tälthallen som lager. Alternativen är riktigt många. De flesta tillverkare och tälthallsäljare erbjuder därför olika varianter av hallar.

De skiljer sig varandra emellan när det kommer till storlek, isolation (något som det skrevs tidigare om och som är av stor vikt) och även extra tillbehör för interiören.

Välj gärna en tälthall som kommer göra störst nytta för verksamheten och det specifika projektet. Vid behov av hjälp, fråga alltid om support innan inköp. Besök gärna försäljaren på plats för att ta en titt på tälthallarna.