När man äger en bil är det en hel del man måste tänka på. Det är inte bara att sätta sig bakom ratten och köra precis hur man vill, bilen måste fungera också och det är inte alltid lika enkelt att kontrollera som det är att köra bilen. Det är heller inte bara bilservice som ska göras utan en hel del andra saker också. Man behöver till exempel besiktiga bilen, den ska försäkras, skatter ska betalas och det är en massa utrustning som ska finnas i bilen i fall oturen slår till. Men turen gynnar den förberedde brukar det heta och det gäller också när det gäller bilar.

Hur ofta ska man ha bilen på service?

När det gäller frågan hur ofta en bil ska servas så finns det förstås en mängd olika uppfattningar om den saken men en sak som vi alla säkert kan enas om är att en äldre bil behöver servas oftare än en nyare bil. En annan sak som vi säkert också håller med om är att en bil som går fler mil behöver servas oftare än en bil som inte går så mycket. Vidare är det väl också frågan om hur hårt en bil går som avgör hur ofta den ska servas. En bil som drar tunga lass i oländig terräng i ett hårt klimat är säkert i behov av mer omhändertagande än en bil som rullar i varmt väder i en mysig småstad.

Vad är fördelarna med att ligga steget före när det gäller service av bilen?

Om man ligger steget före med service har man mycket att tjäna på det. Att vara proaktiv när det gäller service är ett säkert sätt att undvika problem och oväntade överraskningar. Hur ligger man steget före när det gäller service? Det bästa sättet är att alltid inspektera bilen före och efter körning.