Många hävdar att man sover bäst på en lite hårdare bädd, men faktum är att väldigt få människor behöver en hård madrass. Om inte det finns medicinska skäl att ha en hård madrass, är det bättre att välja en som följer kroppen. Särskilt mindre kvinnor som inte väger så mycket, kommer att få sömnen störd av att sova på en hård madrass. Ont i axlarna och stickande känslor i händerna kan vara resultatet av en för hård madrass.

Din kroppsvikt dikterar i stor utsträckning hur hård madrass du egentligen behöver. Något som förstås kan vara en utmaning för par, där skillnaden dem emellan, är stor. Det finns dock möjlighet att få två madrasser med olika hårdhet, som kopplats ihop med väl gömda dragkedjor.

Väl värt investeringen

Även om bra madrasser är dyra, är de med säkerhet värda investeringen. Den skillnad som bra sömnkvalitet kan göra för ditt allmänna mående får inte underskattas. Kanske du får dra in någon annanstans, men vi lovar att det är värt det. Vi utgår ifrån att sängbotten fungerar med din madrass. En dålig bas gör att även den dyraste madrassen blir obekväm

Har du problem med sömnen, eller med nacke och rygg, kan det vara så enkelt som att byta madrass. Prova att sätta dig på yttersta kanten av din madrass. Den ska sjunka ner där du sitter, gör den inte det kan den vara för hård. Om hela ena sidan kollapsar är det dags att byta ut madrassen.

För att hitta en bra resårmadrass kan det vara en idé att läsa på lite, och undersöka tester som gjorts. Det allra viktigaste är dock hur du känner det när du ligger i sängen. Åk ut och provligg madrasser i butikerna. Återförsäljare brukar inte ha något emot att du undersöker om madrassen fungerar för dig, innan du investerar större summor i en madrass.