Ett sms lån utan säkerhet är en typ av lån som är mycket smidiga för de personer som lever ett mycket aktivt liv och behöver pengar på kontot direkt. Ett smslån kan du ta utan säkerhet i form av kapital eller egendom. Detta beror på att ett smslån tas med en persons inkomst som säkerhet, eller flera personers gemensamma inkomster.

Smslån är ett annat ord för privatlån och är en typ av lån som man tar för privat konsumtion. Låneformen har blivit mycket populär just på grund av att den är så enormt flexibel. Man kan söka smslån när som helst och man kan använda pengarna precis som man vill. Just att man kan använda pengarna till vad man vill är en mycket stor fördel om man jämför med till exempel bostadslån, där ändamålet med lånet är just att man ska köpa en bostad.

Exempel på hur du kan använda ett smslån

Det finns många exempel på hur sms lån kan användas. Först och främst är det lätt att tro att smslån bara är väldigt små lån på ett par tusen kronor. Så behöver det dock inte alls vara. Ett smslån kan vara på flera hundra tusen kronor, till och med över en halv miljon kronor, och återbetalningstiden kan sträcka sig upp till femton år.

Detta gör att de saker man kan använda ett smslån till är väldigt många. Det kan förstås vara så att man vill ha ett litet lån för att man vill köpa en mindre kapitalvara eller vill unna sig lite nytt mode. Men det kan också vara så att man vill ge sig ut på en längre resa, vill genomföra en dyr utbildning eller rent av låna till handpenningen för ett bostadsköp. Att köpa en bil eller en båt med ett smslån är förstås inte heller omöjligt.

Hur fungerar ett smslån?

Ett smslån är mycket lätt att förstå sig på. Det är egentligen precis som alla andra lån. Man lånar ett visst belopp, man betalar en viss ränta och vissa avgifter varje månad samtidigt som man också amorterar lånet varje månad till det att hela skulden är återbetald.

Det finns två olika räntor som det är viktigt att hålla koll på när man tar ett smslån. Den första räntan är den nominella räntan. Denna räntas storlek beror på Riksbankens ränta. Det är Riksbankens ränta plus långivarens marginal som tillsammans blir den nominella ränta som du betalar. Den nominella räntan är en del av den effektiva räntan. Den andra delen av den effektiva räntan utgörs av de avgifter som du betalar varje månad. Avgifterna tar långivaren ut för att täcka de administrativa kostnaderna som den har för att ge dig lånet. Det kan till exempel vara kundtjänst, avier, kreditupplysningar och annat som långivaren behöver för att hålla verksamheten flytande. Särskilt på små lån kan den relativa storleken av avgifterna bli ganska stora. Det är därför som den effektiva räntan ibland kan bli så hög på små lån. Det är också därför som den effektiva räntan är det bästa måttet på hur dyrt lånet är. Man måste också komma ihåg att även om amorteringarna inte är en kostnad så är det en betalning som måste göras varje månad, man bör alltså planera så att man har pengar för den.

När kan du söka ett smslån, hur söker du?

Det är lätt att ansöka om och få ett smslån. Allt du behöver göra är att fylla i en mycket kort ansökan och sedan vänta på ett besked som kommer omedelbart. Därefter kommer pengarna inom ett par minuter.