När du handlar skor bör du ha mer än modet i åtanke. Du vill ju också ha ett par skor som är funktionella och är snälla mot dina fötter. Förutom själva skorna – är skosnören och sulor viktiga – så titta inte bara på själva skon när du överväger ett inköp.

Undersök sulorna i skon

Kolla och känn på skornas sulor. Är de tillräckligt robusta för att ge skydd från vassa föremål? Ger de någon dämpning när du går? Notera hur de känner när du går runt – försök gå på hårda ytor såväl som på en matta för att se hur det känns.

Skosnören påverkar skornas utseende

När det kommer till skosnören finns det många alternativ. Tänk på att du inte alltid behöver använda de skosnören som kommer med skorna, du kan enkelt köpa nya. Skosnör fyller en väldigt viktig funktion då det är ofta skosnörena som du justerar genom att knyta på en daglig basis. Färgen och materialet på skosnörena spelar också en stor roll för skons utseende. Köp med fördel skosnören online – där finns oftast ett större utbud och flera olika märken och modeller.

Testa i butik men handla online

Skor är oftast billigare online. Det ska dock inte hindra dig från att gå in i butiken och prova för att sedan köpa samma modell på nätet. Du behöver inte känna någon ångest över detta utan det är fullt normalt och naturligt idag. Och även om du handlar online för att sedan upptäcka att skorna inte sitter bra på dina fötter, har du nästan alltid möjlighet att skicka tillbaka dem utan kostnad och få pengarna återbetalda.

Skon kommer formas

Tänk också på att skor formas med tiden efter dina fötter. Att skorna är något stela när du testar dem är naturligt, detta kommer att försvinna med tiden. Men känns skon lite för trång bör du vara vaksam och välja en större storlek eller en annan modell.