Om du funderar på att köpa en våtdräkt, så finns det en del saker att tänka på. Idag finns det ju olika sorters vårdräkter som lämpar sig för olika sorters ändamål eller aktiviteter. Det gör att det är bra att först fundera på vad det är du ska göra då du har på dig din våtdräkt. Är det en våtdräkt för simning du behöver eller är det för triathlon, swimrun eller kanske stand up paddling?

Det finns en hel del fördelar med att ha på sig en våtdräkt i vattnet. Du som även vill skydda fötterna ute på öppet vatten kan göra det med neoprenstrumpor, se mer här. Våtdräkten gör bland annat att du kan hålla värmen i vattnet på ett bra sätt. Sedan ger den även extra flytkraft och den kan göra dig snabbare. Perfekt att ha en sådan om du är atlet och ofta tävlar i simning, men även bra för dig som simmar för nöjes skull.

Välja rätt våtdräkt

När du ska köpa en våtdräkt så finns det som sagt en hel del att välja mellan. Det finns idag våtdräkter för dam, herr och barn. Du bör välja efter vad du ska göra samt så klart efter vad du har för tycke och smak. Oavsett modell så bör våtdräkten alltid sitta bra på kroppen. Den bör sitta rätt så tajt.

De flesta våtdräkter är idag tillverkade i materialet neopren som är en slags gummiblandning kan man säga. Det är detta material som gör att det är bra isolering och en bra flytkraft. Ju tjockare våtdräkten är, desto mer flytkraft har den. Ju tunnare den är, desto mer rörlighet får du i vattnet.

En annan sak att tänka på då du ska köpa en våtdräkt är att den bör sitta bekvämt, inte för tajt, men inte för lös. Den ska inte hindra några rörelser eller din räckvidd.