Idag är det ett stort utbud av olika sorters kosttillskott. En del av dem vänder sig till dem som tränar, andra för de som känner att de saknar vissa ämnen i kroppen. En del ämnen är svåra att få i sig på naturlig väg, även om det finns en del av det i den mat vi äter. Det kosttillskott du väljer, det ska uppfylla ett syfte så att säga. Alla sorters tillskott passar inte alla sorters människor. Allra vanligast med olika sorters tillskott är det som sagt i träningsvärlden. Där finns det ofta ett behov av extra protein till exempel.

Behöver du extra tillskott?

Om du tränar så kan det finnas behov av att få i dig extra protein. För att slippa att äta x antal kilo med kyckling så kan proteinpulver istället vara lösningen. Det kan du hitta på https://billigfitness.se/collections/proteinpulver. Protein är bra byggstenar för dina muskler och för att kunna bygga dem större, så är det bra att få i sig tillräckligt av detta ämne. Inom proteinpulver finns det dessutom flera olika sorter som är bra för olika saker. Det finns bland annat vassleprotein, som tas upp snabbt av kroppen och kasein, som tas upp något långsammare.

Fler tillskott för den som tränar

Andra tillskott som ofta finns för den som tränar är aminosyror. De är uppdelade i icke-essentiella och essentiella samt att de är proteinets byggstenar. De icke-essentiella är något våra kroppar kan producera, men inte de som är essentiella. Dessa måste du få i dig via mat, eller via tillskott. En vanlig form av aminosyra är BCAA, som står för Branched Chained Amino Acids. Du har även det som heter EAA, eller Essential Amino Acids. Utöver detta finns även det som heter PWO, som är en prestationshöjare. Andra former av tillskott är olika vitaminer och mineraler, som kan vara bra oavsett om man tränar eller inte.