Om det är en födelsedag på gång och ditt barn fyller år, så funderar du kanske på vad för saker som passar bra att ge i present? Vad som passar bra att ge till ditt barn beror ju dels på ålder, dels på kön och så klart vad de gillar eller önskar sig. Lite äldre barn är lättare, då de kan skriva en önskelista.

Ett förslag är att kika in på Kidsdreamstore, där det finns både kläder och leksaker. Om ditt barn fyller ett år, så kan det vara bra att satsa på pipleksaker, klossar, lära-gå-vagn samt saker som det går att vrida och trycka på.

Om barnet fyller två så kan det passa bra med leksaker som låter, hink och spade, kökssaker, låtsastelefon eller bultbräda.

Presenter till fyra- och femåringen

När barnet fyller fyra eller fem, så kan det vara dags för lite mer avancerade leksaker, som Duplo, byggklossar eller lego. I denna ålder brukar de även uppskatta att få kritor, pennor, fingerfärg och leklera.

Andra bra tips på presenter är att köpa en trehjuling eller en så kallad sparkbil. Enklare spel och pussel passar även det bra att introducera i denna ålder. Sedan kan du även satsa på dockor, bilar, utklädningskläder eller en gunga.

Presenter för äldre barn

Från det att barnen fyller 6 år och uppåt så har de ofta bestämda åsikter om vad de vill ha i present. Ett tips är att ge dem presentkort på en leksaksbutik eller i en annan butik där det finns saker de gillar. Det är inte heller ett måste att bara ge dem saker av olika slag.

Det kan vara en heldag på nöjesfältet eller någon annan form av upplevelse du kan ge bort till dem med. Be dem gärna om åsikter och att de skriver en önskelista så att du har lite att gå på.