När barnen lärde sig att cykla är något varenda förälder minns. Det första metrarna som cyklades, ofta med stödhjul på sidan är för många ett nervöst moment i ens barns uppfostran. Springcykeln, alltså en cykel med stödhjul, är ett perfekt sätt att börja på och kan inledas redan runt två års ålder, det är ett bra sätt för barnen att lära sig vad balans innebär och hur det fungerar.

Ens första cykel är ett minne för livet

Att hitta den bästa barncykeln du kan för ditt barn är en stor del av spänningen att vara på två hjul och hjälpa dem med detta utmärkta sätt att ta sig runt på. Barn älskar cyklar och på grund av den frihet som cykling ger. På en cykel kan de upptäcka världen och uppskatta miljön kring dem. Men cyklar är också ett viktigt socialt verktyg för barn. Inget barndomsminne är komplett utan minnet av den första cykelturen.

Att tänka på

En barncykel skiljer sig från en vanlig cykel i att säkerheten är det absolut viktigaste, inte antalet växlar, material på ramen eller typ av bromsar. De ska också vara lätta för barn att använda, meningen med en barncykel är att barnet ska lära sig att cykla så fort, enkelt och bra som möjligt – inte att ta sig från punkt A till B på kortast möjligast tid.

Att tänka på när man köper en barncykel är först och främst att acceptera det faktum att du kommer behöva köpa en ny cykel när ditt barn växer, och ytterligare en när ditt barn växer ännu mer. Att köpa en för stor cykel för att spara pengar är en rent ut sagt dålig ide, barnet kommer ha svårt att lära sig och risken för olyckor är betydligt större.

Är du inne på att köpa en ny cykel ditt barn. Bikester säljer många olika typer av modeller och storlekar, köp barncykel här.