Är du intresserad av att själv kunna trycka på textil? Då kan en transferpress vara något för dig. I den här artikeln kommer vi titta närmare på vad en transferpress är för något och hur du kan använda den för att trycka på textil. 

Om du är intresserad av att kunna trycka på textil behöver du en transferpress. Det är nämligen en maskin som gör precis det: trycker motiv på tyg. Du väljer själv vilket motiv du vill trycka och har möjlighet att göra ett stort antal tryck med samma motiv. Transferpressar används både av stora företag och av privatpersoner som trycker på textil som hobby.

Välj en transferpress av hög kvalitet

När du tittar närmare på transferpressar för textiltryckfinns det några saker som är bra att komma ihåg. Det gäller att välja en transferpress som är stabil och av hög kvalitet och som håller för att använda länge. Det brukar löna sig i längden att satsa på en lite rejälare modell, även om det kan verka avskräckande med det lite högre inköpspriset.

En transferpress kan användas för att trycka på t-shirts, byxor, tröjor och andra platta material. Temperaturen justeras digitalt på kontrollpanelen. Tidtagning visas vanligtvis via en digital timer när maskinen är igång. Många transferpressar har hydraulisk fjädring och en elektromagnet som utlöses när tiden har räknat ner. De flesta transferpressar är enkla att använda – även för den som inte har gjort det förut.

Välj transferpress med tanke på dina behov

Nu har vi tittat lite närmare på transferpressar för textiltryck och hur de kan användas. Kom ihåg att utgå från dina behov när du väljer transferpress, men glöm inte bort din budget. Självklart är det viktigt att jämföra priser för att hitta en så prisvärd modell som möjligt. För kom ihåg: det är inte alltid som den mest kostsamma modellen är den mest användbara för just dig.