Alla hushåll har idag behov av en tvättmaskin. Det kan dock vara svårt att veta vilken man ska välja. Det finns ju olika varianter så som toppmatad eller frontmatad så väl som det finns energisnåla maskiner eller maskiner som är kombinerad med tork. På denna sida hittar du bra tvättmaskiner. Men för att ge dig en hjälp på vägen i vad du ska välja, så ska vi gå igenom några olika modeller och vad du ska tänka på.

Hur stor tvättmaskin ska du ha?

Tvättmaskiner är olika stora och vad du behöver beror på ditt hushåll. Om ni är fyra personer så behöver du ha en tvättmaskin med en kapacitet på minst 7 kilo. Sedan finns det ännu större, som tar upp till 12 kilo, om du ofta har mycket tvätt. För det mindre hushållet så kan det räcka gott och väl med en liten maskin. Hur mycket plats du har kan även det avgöra storleken. Det är mest vanligt att ha en frontmatad maskin, men har du mycket ont om plats kan det vara att föredra en toppmatad maskin. Sedan kan dessa i sig ha en större trumma som kan ta emot många kilo.

Behöver du många funktioner?

Tvättmaskiner kan även komma med olika former av tvättprogram, som alla kan vara av olika längd. Så det är en viktig faktor att ta i beaktning. Sedan är det även bra att ha en maskin som gör en bra sköljning och centrifugering. Ljudnivån är även det något att tänka på. Ska maskinen stå nära sovrummet så är det smart att satsa på en som är ganska tystgående. Det är inte fel att välja en energisnål tvättmaskin eftersom det är bra för miljön så väl som din plånbok. Tänk dock på att du även kan spara energi genom att alltid köra så fulla maskiner som möjligt.