Ens hus, ens hem spelar en stor roll för oss alla. Det är där vi spenderar mycket av vår tid, det är en plats för bland annat avkoppling och njutning, en plats där familj och vänner samlas. Vad är ett hus utan sin möblering?  Utan den förlorar det sin individualitet och har ingen praktisk tillämpning. En interiör som passar både stora och små är mer eller mindre ett måste.

Interiören i sig består av många, olika delar. Där finns de stora och viktiga bitarna som sköna soffor, bekväma sängar och robusta matbord som är en samlingsplats för fina familjemiddagar. Dessa låt äga stora bitar är kombineras med några mindre detaljer. De må vara små men de är spelar också stor roll. Ett passande och bra sängbord är en av dem.  Två andra exempel är skrivbordet och tavlorna. Idag ska vi dock koncentrera oss på sängbordet.

Sängbordet betyder så mycket

Sängbordet är ett inredningstillbehör som oftast inte står i fokus. Sanningen är att det är en väldigt viktig detalj. Den kompletterar inte bara själva sängen utan har en stor funktionell betydelse. Att kunna ha allt som behövs för en bra sömn till hands är inte bara välbehövligt utan väldigt uppskattad. Det är just där sängbordet kommer in. Vad kan du ha på det och vilka är de vanligaste sakerna som svenskar ställer på sina sängbord berättar vi i nästa rubrik.

Vad har vi på våra sängbord?

Ett glas vatten, en bok och näsdukar – det är bland de vanligaste föremålen som svenskar lägger på sina nattduksbord eller sängbord. Ifall du behöver ta medicin precis innan läggdags är sängbordet det rätta stället för det.  Gillar du som många andra att läsa innan du somnar? Var annars kan du lägga boken om inte på sängbordet?

Anpassa gärna nattduksbordet till resten av sovrummets interiör. Har du ett rum i neutrala färger kan du välja ett sängbord i samma eleganta nyans dvs vitt eller beige. Eller varför inte köpa ett färgglatt sådant istället? En färgklick kan ju vara exakt vad du behöver för att piffa upp rummet. Vad sägs om ett rött sängbord som verkligen fångar blicken så fort du går in i sovrummet? Varianterna är många om du tänker efter.

Förutom passande design ska sängbordet även vara i den rätta storleken som passar just din och dina behov. Alternativ finns och utbudet är stort. De flesta möbeltillverkare erbjuder denna fina detalj i sina sortiment så det finns utan tvekan massor med varianter att välja emellan. Priset kan också spela en avgörande roll. Här är skillnaderna relativt stora. Ett sängbord kan kosta allt från några hundralappar till flera tusen, ifall det är ett dyrt varumärke du helt vill köpa från.