Kanske du har ett outnyttjat garage till huset? Det är nog en av de bästa platserna du kan inreda ett hemmagym i. I ett garage har man redan planerat för att golvet ska hålla till vikten på en bil, eller kanske två om det är dubbelgarage. Det är perfekt om du ska ha ett gym med flera tunga vikter. Väggarna håller att hänga saker i och du behöver inte bekymra dig om du stör någon annan i huset, när du tränar. Du får inte alla dessa fördelar i något annat rum i huset. 

Om du är van att träna, känner du till vilken utrustning du behöver. Om inte, kan du börja med en provmånad på ditt lokala gym. Efter det vet du vad du vill investera i, och kan avsluta ditt medlemskap. Under den månaden kanske du även hunnit med en session med en personlig tränare, där du fått goda råd om vilken utrustning som passar just sig. 

Vilken utrustning du ska ha beror förstås även på storleken på ditt garage. Det här är en investering, och vil du ha rätt utrustning kanske du vill börja med att undersöka dina möjligheter för att låna pengar

Väggar, golv och utrustning

Kanske du vill fastgöra förvarings- eller träningssäckar i väggar eller tak. Kanske du även behöver isolera garaget? Ta tag i ljudisoleringen samtidigt, det finns särskilda ljudisoleringsplattor att ta till.

Ska du lägga golv i garaget, ska du titta på ett golv som ger dig vad du behöver i ett gym. Det ska vara halksäkert så inte det sker några olyckor medan du tränar, samtidigt ska det klara av slitage från utrustning och tunga vikter. Undvik en luddig matta av rengöringshänsyn, men undvik också sten och klinker. De håller inte om du tappar vikter på det. Ta och googla på inredning i gym, så hittar du många bra tips.