När det är dags att flytta är det ofta mycket man ska tänka på. En av de största utmaningarna kan vara att hitta rätt flyttfirma. Flyttar du inom samma stad, letar du förstås lokalt. Ska du flytta till en annan ort kan det vara svårt att avgöra om du ska anlita lokalt på gamla eller nya orten. Här finns det tyvärr inga konkreta riktlinjer. Om inte du kan gå på personlig erfarenhet eller rekommendationer, är det bara recensioner kvar att ta till. Om du letar på nätet kan du ta till en sökmotor som specialiserat sig i flyttfirmor. På så vis kan du mer precisa resultat än om du endast förlitar dig på Google.

Bor du i Göteborg och googlar flyttfirma i Göteborg får du upp de firmor i Göteborg som är duktiga på SEO. Använder du dig av en sökmotor får du istället upp dem som är bra på att flytta. Ska du flytta långt, kanske till en annan landsdel, kan du hitta de firmor som har bra priser på längre distanser.

Dags att packa

När du väl löst knuten med flyttfirma, är det dags för nästa utmaning. Packa. Här är det viktigt att du organiserar dig på ett sätt som passar just dig. Att flytta är stressigt, det finns ingen anledning att öka på stressen genom att använda sig av komplicerade system, som någon annan rekommenderat.

Om du tänker i helheter, kan du ta och packa ett rum i taget. Allt som hör till i sovrummet packas i ett hugg, och lådorna märks helt enkelt med ”sovrum”. Dags för nästa rum. Är du mera systematisk samlar du istället saker som ska packas på samma sätt. Köksporslin och prydnadssaker, som ska ha bubbelplast om sig. Elektroniska apparater som ska i originalförpackning med rätt frigolitskydd. Lampor för sig, och lakan, gardiner samt dukar för sig.