Under sommaren är det många av oss som vill ligga i hängmattan. Det är en mycket skön avkoppling att koppla av med en bok i hängmattan och bara njuta av livet i lugn och ro. Det är mycket skönt att kunna koppla av i en hängmatta under semestern, eller vid andra tillfällen också för den delen. En hängmatta kan gunga så där bekvämt som gör att man känner sig i total avkoppling och bara njuter och kanske till och med slumrar lite.

Varför har hängmattan sådan mytisk betydelse

I Sverige har hängmattor en stor symbolisk betydelse. Uttrycket ”jag ska ligga i hängmattan” betyder inte nödvändigtvis att man kommer att ligga i en faktisk hängmatta utan att man kommer att koppla av helt och hållet.

En hängmatta återkommer därför också ofta i olika medier och reklam för semestrar, sommarprodukter, i magasin som handlar om att bli av med stress och i många andra sammanhang.

Den har alltså en stor betydelse, hängmattan, och den betydelsen kommer inte att minska allteftersom tiden går.

Vad kännetecknar en bra hängmatta

En bra hängmatta kännetecknas av att den är lätt att transportera, lätt att sätta upp, enkel att ta sig upp i, bekväm att ligga i och stark nog att klara också lite tyngre personer.

Sammanfattning – Rätt hängmatta för sommaren

När vi sammanfattar vår artikel om hängmattor kan vi konstatera att hängmattan har en i det närmaste mytisk position i det svenska medvetandet. Det är i hängmattan som vi kopplar av och återhämtar oss. Det är hängmattan som symboliserar själva ledigheten. En hängmatta kan också utgöra en mycket fin prydnad i en trädgård. En plats som ser inbjudande och bekväm ut, som gör att vi trivs lite extra bra när vi är på sommarstället eller hemma i villatomten. Det är heller inte ovanligt att hängmattor återfinns på semesteranläggningar och andra sammanhang.