Att investera i en diskmaskin är inte fel då det underlättar vardagslivet en hel del. Sedan är det mer miljövänligt att diska i maskin än att diska för hand. Men, så var det ju det där med att välja rätt sort. Det finns idag många olika modeller av diskmaskiner så väl som det finns många olika märken att välja mellan. Den vanligaste diskmaskinen som finns i hushåll idag är den underbyggda diskmaskinen men det är även vanligt att små hushåll väljer en så kallad bänkdiskmaskin. Sedan finns det ju integrerad diskmaskin och halvintegrerad diskmaskin som påminner om varandra. Sådana kan man ha i stora kök och sätta front på så att de smälter in i den övriga inredningen.

Hur ofta behöver du diska?

Ju större hushåll, desto mer disk brukar det bli. Storleken på diskmaskinen är inte bara måtten den har på utsidan utan även hur många kuvert den kan ta. Kuvert innebär helt enkelt uppsättning med tallrikar, glas och bestick. Det är inte ekonomiskt eller miljövänligt att diska om maskinen bara är halvfylld. Men samtidigt vill man inte låta den smutsiga disken stå för länge. Då är det bra att ha en diskmaskin med mindre kapacitet. Man brukar säga att för en familj på fyra personer så är det bra att välja en maskin som tar 12 till 16 kuvert medan en familj på två klarar sig bra på en som tar 6 till 8 kuvert. Är du helt själv i ditt hushåll så kan det vara idé med en bänkdiskmaskin.

Köpa en diskmaskin som passar dig

Om du bestämt modell samt kapacitet så är det även andra tillval du bör fundera på. En del kommer med höj-och sänkbara delar, så att du får plats med allt på ett bra sätt. Sedan kan du ha bestickkorg eller besticklåda. Köp diskmaskin hos tretti.se så gör du ett bra val.