När man tänker på inredning i ett hem är det ofta de stora, fina, sociala rummen man tänker på. Det är vardagsrummet, matsalen, det stora köket och kanske ett allrum som är de rummen som man visar upp för sina gäster och det är de rummen som familjen samlas i. Det är säkert därför som dessa rum står i centrum för de allra flesta heminredningsambitioner.

Det finns dock rum som används dagligen som också är mycket viktiga för familjens välmående. Sovrummen är förstås sådana rum. Badrummen också. Man använder trots allt badrummen flera gånger varje dag. Ett bra badrum har en fin kombination av funktionalitet, som till exempel badrumsmöbler, kranar, badkar med mera tillsammans med en estetik som gör badrummet fantastiskt trevligt att vistas i.

Badrumsmöbler ska vara funktionella och bekväma

När det gäller badrumsmöbler så är dessa ofta lite bortglömda. Det är ofta något skåp som sitter på väggen och kanske en pall som står i ett hörn. Faktum är att badrumsmöblerna är mycket viktiga för att badrummet ska fungera överhuvudtaget. Det finns förstås en enorm mängd saker man kan göra för att badrumsmöblerna ska bli perfekta. Det är som med allting planering som gäller, mer om det nedan.

Det som är viktigt att komma ihåg att badrumsmöblerna kommer att ta mycket plats i rummet. Därför måste de väljas med omsorg för att kombinera funktion med stil.

Badrumsinredning är en helhet

Innan man sätter igång med ett badrumsprojekt är det förstås viktigt att man tänker igenom hela projektet. Det är ungefär nu som vi möter den kända konflikten mellan perfekt planering och färdigställande. Det gäller att göra en avvägning och bestämma sig för när planerandet skall vara avslutat till förmån för ett faktiskt färdigställande.

Ett bra sätt att planera är att börja med att tänka på den framtida avsedda helheten, då får man också ihop detaljerna.